أنا و حبيبى

نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه 613623

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه 829894
ادارة المنتدي نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه 103798

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

أنا و حبيبى

نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه 613623

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه 829894
ادارة المنتدي نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه 103798

أنا و حبيبى

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
أنا و حبيبى

قـــــلـــب واحــــــــد مرحبا بك يا زائر نرجو ان تكون في تمام الصحة والعافية

وفــــاة فــنــان الـــعــرب
كتب بواسطة semsema2007
للراغبين بالترشيح كمشرفين  للأقسام الشاغرة وسواها

كتب بواسطة   Admin 
أهلا بكم أعضاء وزوار منتدى أنا و حبيبى الكرام يسعدنا إنضمامكم إلينا ومشاركتكم معنا بكم نرقى     اخترنا لكم
((كوني كالأحرف الأبجدية))

كتب بواسطة  الفراشة البيضاء
إلى .......... حبيبى

كتبت بواسطة  realwhite
قصص أطفال بالصور

كتب بواسطة  مشمشة السكرة

المصحف الرقمي((لتفسير القرآن))لايفوتكم لجهاز الكمبيوتر في ثواني

كتب بواسطة semsema2007
بكل لغات الورود احبك

كتب بواسطة  elwad_elrawsh



    نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه

    semsema2007
    semsema2007
    نائب رئيس مجلس إدارة أنا و حبيبى
    مدير عام أنا و حبيبى
    المشرف العام على الأقسام
    نائب رئيس مجلس إدارة أنا و حبيبىمدير عام أنا و حبيبىالمشرف العام على الأقسام


    انثى
    عـدد الـمـسـاهـمـات : 1637
    الموقع : قــلــب حــبــيــبــى
    العمل/الترفيه : بموت فى حبيب قلبى
    حــب مـودى
    رسالة : نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه 49990750


    أنــا و حــبـيـبـى قـلــب واحـد انضم إلينا و شاركنا الحب سجل وكن واحد منا معا فى حب الله وبحب مودى
    الأوسمة : نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه 1187177599
    نقاط العضو : 1000
    اعلام الدول : نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه Female31
    تاريخ التسجيل : 30/10/2008
    توقيع : نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه La20alah

    مـتـمــيــز نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه

    مُساهمة من طرف semsema2007 الأربعاء أبريل 15, 2009 8:14 pm

    نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه Besm4sz6


    السؤال الأول

    ليه البفتيك بيطلع ناشف؟!
    نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه Kamar_01


    لو عايزة البفتيك يطلع طري معاكي زي اللي بتاكيله بره يبقى ياريت تضيفي معلقتين خل إلى تتبيلة البفتيك وتخلطيها بالفتيك لمدة 5 ساعات.. بعد كده تشويه أو تقليه وهتلاقيه بقى طري وطعمه في منتهى الجمال..


    نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه 0002008A


    السؤال الثاني


    ليه الثوم مش بيتقشر بسهولة؟!


    نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه Kamar_02

    الحل بسيط جدا كل اللي عليكي أنك تنقعي الثوم اللي إنت عايزة تقشيريه في الميه البادرة لمدة عشر دقائق وبعد كده تطلعيه وهتلاقيه بيتقشر بمنتهى البساطة.


    نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه 0002009B

    السؤال الثالث


    ليه جلد الفراخ المجمدة بيتشقق وأنا بسلقها؟!
    نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه Kamar_03
    واضح جدا إنك لما بتطلعي الفراخ من الفريزر بتحطيها في الميه السخنة على طول ودي حاجة غلط جدا بتقع فيها ستات كتير... والمفروض إن الفراخ أو اللحمة أو الأسماك المجمدة تخرج من الفريزر وتحطيها في حلة على ترابيزة المطبخ وتسيبيها لغاية لما التلج اللي فيها يفك من نفسه..

    طبعا دلوقتي بتقولي بينك وبين نفسك إن كده هتاخد وقت كبير وعلشان تتغلبي على مشكلة الوقت دي يبقى يا ريت تخرجيها من الفريزر بالليل وتحطيها في التلاجة وقبل ما تسويها ب 3 ساعات تخرجيها وتسيبيها شوية وهتلاقيها فكت كل التلج اللي فيها وبكده تقدري تستعمليها زي ما أنت عايزة.
    واوعي تسمعي كلام حد يقولك إنك تغسليها بميه سخنة لأن الحركة دي برضه هتخلي جلدها يتشقق ويبقى طعمها مش حلو.
    وفيه حاجة كمان ممكن تعمليها علشان تخلي طعم الفراخ المجمدة حلو وهي إنك تحطي بصلة مقشرة ومقطعة إلى أربع تربع مع الفراخ وأنت بتسلقيها.

    نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه 00020093

    السؤال الرابع

    ليه الأكل بياخد سواء كتير على النار؟!

    نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه Kamar_00
    علشان الأكل ما ياخدش وقت طويل منك على البوتوجاز يبقى يا ريت ماتحطيش الملح والأكل لسه ما استواش...واستني لما الأكل يقرب يستوي وبعد كده ضيفي إليه الملح والفلفل اللي أنت عايزاه وعلى فكرة الحركة دي هتختصر وقت الأكل معاكي وهتحافظ على القيمة الغذائية للأكل...

    كمان ياريت ما تفضليش تفتحي الغطاء اللي على الأكل كل شوية لأن الحركة دي هي كمان بتخلي الأكل ياخد وقت طويل على النار وكمان ممكن تتسبب في فقدان الخضروات للقيمة الغذائية اللي فيها..

    واوعي تسمعي كلام حد يقولك أنك تضيفي "بيكربونات الصودا" على الطعام علشان يستوي بسرعة لأن الموضوع ده بيؤدي إلى فقدان الخضروات للكثير من الفيتامينات اللي موجودة فيها.


    نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه 0002008D
    semsema2007
    semsema2007
    نائب رئيس مجلس إدارة أنا و حبيبى
    مدير عام أنا و حبيبى
    المشرف العام على الأقسام
    نائب رئيس مجلس إدارة أنا و حبيبىمدير عام أنا و حبيبىالمشرف العام على الأقسام


    انثى
    عـدد الـمـسـاهـمـات : 1637
    الموقع : قــلــب حــبــيــبــى
    العمل/الترفيه : بموت فى حبيب قلبى
    حــب مـودى
    رسالة : نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه 49990750


    أنــا و حــبـيـبـى قـلــب واحـد انضم إلينا و شاركنا الحب سجل وكن واحد منا معا فى حب الله وبحب مودى
    الأوسمة : نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه 1187177599
    نقاط العضو : 1000
    اعلام الدول : نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه Female31
    تاريخ التسجيل : 30/10/2008
    توقيع : نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه La20alah

    مـتـمــيــز رد: نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه

    مُساهمة من طرف semsema2007 الأربعاء أبريل 15, 2009 8:25 pm


    السؤال الخامس

    ورق العنب طلع خشن اوي؟!

    نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه Kamar_05

    علشان تتخلصي من المشكلة دي يا ريت تضيفي إلى مية سلق ورق العنب معلقة كبيرة ملح ومعلقتين زيت ذرة أو عباد الشمس، واوعي تنسي وأنت بتسويه تعصري عليه عصير ليمونة وهتشوفي الفرق بنفسك.

    نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه 0002009D

    السؤال السادس

    الجمبري ليه ريحة مش بحبها؟!

    نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه Kamar_06

    الحل بسيط جدا كل اللي عليك تغسلي الجمبري كويس اوي وتعصري عليه عصير ليمون كتير وبعد كده تغسليه كويس وتتبليه بتتبيلة "الثوم بالملح والكمون والفلفل الأخضر" وتضيفي إليه أوراق الكرفس الأخضر المقطع قطعا صغيرة...وهتشوفي الفرق بنفسك..

    نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه 00020086

    السؤال السابع

    ازاي أعرف إن الزيت سخن؟!
    نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه Kamar_07

    كل اللي عليكي تحطي الزيت على النار وبعد مرور خمس دقائق تضيفي إليه قطعة صغيرة بطاطس ولو احمرت في الزيت يبقى كده الزيت اتقدح كويس وتقدري تحطي الفراخ أو اللحمة اللي أنت عايزاها.
    نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه 0002008B

    السؤال الثامن

    ليه طعم القرنبيط بيطع مش حلو؟!

    نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه Kamar_08[img][/img]
    علشان تحصلي على طعم حلو للقرنبيط زي ما أنت عايزة يبقى ياريت تضيفي إلى مية السلق "معلقة كمون ومعلقة ملح" علشان يدوا للقرنبيط طعم حلو وريحة حلوة.


    نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه 00020087


    السؤال التاسع

    الببيض بيفرقع وهو بيتسلق؟!

    نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه Kamar_09

    أكيد جبتي البيض من التلاجة وحطيتيه في الميه السخنة علشان كده فرقع وعلشان تتخلصي من المشكلة دي يبقى يا ريت تطلعي البيض الأول من التلاجة وتسيبيه شوية لمدة نص ساعة وبعد كده تحطيه في حلة فيها ميه من الحنفية وتضيفي إليه معلقة ملح وبعد كده تحطيه على النار.


    نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه 00020097


    السؤال العاشر

    ليه الزيت بيتطاير شمال ويمن وأنا !بقلي؟

    ღღღღ .. نصائــــــــــــــــــــح مطبخيـــــــــــــــــه .. ღღღღ

    لو عايزة تتخلصي من المشكلة دي نهائي يبقى لازم في الأول تصفي أي حاجة هتحمريها من أي آثار للميه وبعد كده تحطيها في الزيت، وأنت بتحطيها في الزيت تحطيها بالراحة.





    لا تنسوا الردود

      الوقت/التاريخ الآن هو السبت نوفمبر 23, 2024 5:49 am