كل سنة وإنتم طيبين.. كلها كام يوم وييجي العيد،
وأكيد
الفترة دي بيحلى فيها تجمع الأسرة والعيلة في البيت لعمل الكعك والبسكويت
والغُريبة والبيتي فور، وغيرها من الحلويات الجميلة اللي بتميز الأيام
الجميلة دي، واللي الواحد بيستناها من السنة للسنة..
كحك العيد بالبيكنج بودر
المقادير:
• 1 كيلو دقيق (8 أكواب متوسطة دقيق منخول)
• 3 أكواب زبد
• 1 كوب لبن
• ملعقة صغيرة بيكنج بودر
• ذرة ملح
• 2 ملعقة صغيرة ريحة كحك
• 2 ملعقة كبيرة سمسم محمص
للحشو:
عجمية أو ملبن
مكسرات محمصة ومجروشة (بندق- عين الجمل)
الطريقة:
1. اضربي الزبدة بالمضرب الكهربائي أو في العجان لغاية ما تنعم وبعدين حطي اللبن واستمري في الخفق لغاية ما تلاقي الخليط متجانس.
2. حطي 6 كوبايات دقيق في طبق العجن وضيفي لهم البيكنج بودر والملح ورشي فوقهم السمسم وريحة الكعك.
3.
صبي فوقهم اللبن بس بالتدريج واعجني ده كله مع بعض لغاية ما تلاقي
العجينة مابتلزقش في إيدك وتكون سهلة التشكيل ولو حسيتِ إن العجينة محتاجة
شوية دقيق حطي باقي الدقيق بس خلي بالك بالتدريج.
4. قطعي العجينة كور صغيرة وافرديها على إيدك وانقشيها بالمنقاش بس تراعي إنك ماتضغطيش على الكحكاية بإيدك.
5.
دي كانت طريقة الكحك السادة لو عاوزة الكحك محشي قومي بنفس الخطوات اللي
فاتت بس قبل ما تنقشي خدي كورة من العجين واحشيها باللي إنتِ عاوزاه سواء
ملبن أو عجمية.
6. رصي الكحك في صاجات بعد
دهن الصاج بالسمنة وراعي إنك تسيبي مسافة بين كل واحدة والتانية، وسخني
الفرن واظبطيه على درجة حرارة متوسطة، وبعد فترة دخلي الصاج الفرن لغاية
ما الكحك يتحول للون الدهبي.
7. شيليه من الصاجات وسيبيه لغاية لما يبرد ورصيه في علب ورشيه بالسكر البودرة لما تيجي تقدميه.
وبالهنا والشفا